Кератин и коса

Кератинът е белтък с високо съдържание на цистин – аминокиселина, която отговаря за състоянието на косата и ноктите. От количеството му в организма ни зависи, както вида, така и структурата на косата ни.

Този протеин защитава косъма от повреди. Той предпазва косата от негативното въздействие на околната среда, като ултравиолетови лъчи, хлорна вода, използване на висока температура при къдрене, рязки температурни амплитуди.

С течение на времето косата губи този белтък и се налага той да й бъде доставен допълнително. Кои са първите признаци, че се нуждаем от него?
– Косата се нуждае от кератин, тогава когато започне да губи еластичността си, обема и блясъка си.
Кератинът в продуктите за коса не е лекарство с което да се реши проблема с производството на кератин от организма ни, но тези продукти, приложени външно, действат перфектно върху космената структура.
Кератинът в тях е протеин в течна форма, идентичен с този в косата ни, но е извлечено от овча вълна или влакнодайни култури, като царевица, пшеница и соя.

Кератинът приложен върху косата ни попълва нарушените зони и създава естествен защитен слой по повърхността на косъма. Той е безопасен и е от полза не само за повредени, но и за здрави коси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *