Не допускайте тези грешки

Лошата прическа не винаги се разпознава от пръв поглед. Косата ви може безупречно да е подстригана и фризирана, но въпреки това прическата да не струва.

Тук ще се спрем на такива грешки, които ви правят да изглеждате по-стари, както и на някои неправилни навици относно косата.

Най-често допусканата грешка
Тя се прави най-вече от дамите с дълга коса, тъй като при тях видимата разлика е малка. Говорим за много рядкото подстригване. „Взимането на връхчетата“ и оформянето на косата е от изключително значение, както за дългите, така и за късите коси. Поддържането на формата на косата е задължително за къси коси през 3-4 седмици, а за дълги коси през 4-6 седмици. Липсата му води до отпусната и безжизнена коса, следователно и до занемарен и състарен външен вид.

Подходящ цвят
Разбира се, цветът е обширна и дори неизчерпаема тема в света на фризьорството. Тук само ще напомним колко е важно той да е съобразен с цвета на кожата на лицето ви, а не толкова с модните тенденции. Една от най-често допусканите грешки, която добавя години на визията е твърде русата коса. Много светлата коса може да „отмие“ цвета от лицето ви. Други чести грешки са прорастналите корени, както и промяната на цвета на връхчетата на косата след боядисване.

Прекаленият обем
Дори ако сте превъзмогнали пристрастията си по топирания бретон, все още можете да направите грешка ако заложите на прекаления обем на косата си, както и на силната фиксация с лак, което допълнително ще го подчертае. Опасността на тази визия е създаване на уморен вид и излъчване на „лелка“.

Подстригването винаги се налага ако не се харесвате. Бъдете критични със себе си, но и креативни – търсете варианти за промяна.

И не забравяйте, че един от признаците на младостта е възможността да бъдем различни, щури и експериментатори с външния си вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *