Да се погрижим за ходилата

Когато лятото  е пред прага ни и в следващите няколко месеца  се радваме на жаркото и топло слънце. Това означава, че всички боти, ботуши и затворени обувки отстъпвят място на сандалите.

Огледайте добре стъпалата си и помислете дали са в достатъчно добър вид, за да ги покажете спокойно в нов чифт отворени сандали. Добрият педикюр е задължителен, разбира се, но най-често проблем създават петите ни.Те лесно се напукват, а кожата изглежда загрубяла. Ето няколко съвета как да подготвите петите си за летния сезон, когато ще бъдат постоянно на показ.
– най-важното е кожата на петите да се поддържа хидратирана, а мъртвите клетки да се отстраняват. Това с което можем допълнително да помогнем на петите си e да подхранваме кожата си поне два пъти по-често, отколкото през другите сезони.

Добре е да знаете
Кожата в областта на стъпалата по принцип е суха, защото докато кръвта, циркулирала в тялото ни, достигне краката, тя вече е загубила голяма часто от кислорода. Особено важно е да нанасяте крем след къпане. Видът на крема, който ще използвате за краката си не е толкова важен. Краката ви ще са във форма, когато всекидневно се грижите за тях. Ако нямате специален крем за крака, спокойно може да използвате и крема си за ръце или балсама за тяло. Важното е ходилата да са добре измити, почистени от мъртвата кожа, хидратирани и подхранени с по-мазен крем.Когато ходилата са много груби може да ги намажете и с крем съдържащ витамини А и Д, както и течен парафин, твърд парафин, вазелин, безводен ланолин, които влияят много добре на кожата.

Когато си купувате хидратиращ крем за крака, гледайте какво пише на етикета – ключови съставки са салицилова, млечна и гликолиева киселина. Те „обелват“ най-външния слой мъртва кожа и правят краката меки и гладки. Козметиката с урея помага на кожата да задържи влагата.СПА за крака
Накиснете краката за 10 минути в топла вода, може да ползвате силна запарка от чай от лайка. Подсушете добре кожата. Натъркайте я с разрязан лимон и сода, след което отстранете мъртвата кожа от проблемните зони с фина, а после и с по-едра пила или пемза. Намажете краката със зехтин или арганово масло. Обуйте чорапки от дишаща материя, докато мазнината попие добре.

Естествен ексфолиант
По-добро за петите от влажния морския пясък няма. Той се явява естествен ексфолиант и е много добро лекарство за напукани пети за хора с нормална кожа. След като се връщате от плаж, не забравяйте, след като измиете краката си да ги намажете с мазен крем.

Но най-добре ще се получи при професионалист в салона, където ще се отпуснете и починете докато той се погрижи за краката ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *