И къдриците искат грижи

Къдравата коса е невероятно красива и екзотична, но всяка къдрица има свое собствено мнение, трудно човек може да й заповяда в каква форма да застане, но това е част от чара й.

Дами, обичайте уникалността си и вижте как да полагате грижите, които тя заслужава.Щом природата те е надарила с такава коса, значи тя ти отива най-много! Престани да я изправяш! Да, знам че къдравата коса е изключително трудна за поддръжка и абсолютно винаги е тотално неконтролируема, но това си е твоята коса, затова я обичай.

Намери си добър фризьор, който да те подстриже според формата на лицето ти. Правилната прическа е важна, за да бъдат къдриците красиво оформени. Подходящи са подстрижки с равномерни етажи, те придават плътност и обем на прическата.

– Използвай шампоан, балсам и маска за къдрава коса. Те ще изсушават косъма най-малко. При къпане използвай минимално количество шампоан.     – Редувай балсама и маската, това са различни продукти, с различни действия.
– Преди да излезеш от банята изстисквай косата внимателно и я увий със  хавлиена кърпа без да я търкате за  да не я заплетете и накъсате .
– След като косата е леко подсушена нанеси арганово масло или масло от макадамия по краищата. Така ще ги предпазиш от цъфтежи и ще ги подхраниш.
– Изкуши с дифузер, като преди това си сложила спрей за предпазване от топлина и стилизиращ продукт, който да оформи къдриците още по-добре.    – Аз не харесвам пяните за коса, защото изсушават много и правят косата да изглежда мръсна
крем за къдрици е твоят продукт, чийто съставки са напълно натурални. Той има фиксиращо действие и оформя къдриците прекрасно. Потърси кой е най-подходящият продукт за нуждите ти, но не го купувай ако съдържа сулфати, алкохол или силикон, те правят косата податлива на увреждания.
– Не реши косата докато е суха, защото къдриците ти ще загубят красивата си форма и косата ще се накъса.
– Разресвай внимателно по време на душа, след като си нанесла балсам или маска. Въпреки че фризьорите съветват да се използваш пръстите си, вместо четка или гребен, само жена с къдрава коса знае колко трудно може да бъде разресването. Нашият съвет е да си купиш четка за коса с меки бодлички.
Подхранвай косата в дълбочина. Няма къдрава коса, която да не е суха. Много е важно веднъж седмично да се поглезиш със силно хидратираща маска.
– Смени калъфката на възглавницата си с копринена. Коприната е много по–подходяща от памука, защото мекотата й кара косъма да се плъзга по материята. Така се предпазваш от заплитания.
– Хубаво е и преди лягане да сплиташ косата, за да останат къдрите ти красиво оформени и на следващия ден
– Задължително използвайте продукти за оформяне и стилизиране на къдрици.
– Всяка коса се накъсва, затова веднъж месечно посещавайте на фризьора си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *