Формата на ноктите има значение

Коя е правилната форма на ноктите която да оформи маникюриста ни?

Всяка една форма е подходяща за различен тип нокти. След като прочетете тази статия, ще можете да прецените коя е най-подходящата за вас.

-Маникюр с кръгли нокти – някои жени харесват тази форма на ноктите, докато други смятат, че тя е демоде. Аз лично не бих направила ноктите си с такава форма, но трябва да отбележа, че тя си има своите предимства. Едно от тези предимства е трайността. Заоблените връхчета са трудни за закачане и чупене, така че тази форма е подходяща за тези от вас, които имат тънки и лесно чупливи нокти и обичат да ги носят къси.

    – Маникюр с квадратни нокти –изразените квадратни нокти са много популярни в днешно време – след като добавим френски маникюр към тях ще имаме стилни нокти, подходящи за всеки един случай. Тази форма определено привлича погледите към ръцете ви, така че тя е подходяща за онези които имат дълги нокти или нокти със средна дължина. Трябва да бъдете внимателни с тази форма на ноктите си, защото връхчетата им лесно могат да се счупят, дори и ако ноктите ви си с акрил.

Маникюр с квадратни нокти с закръглени върхове – ако комбинирате предните две форми на ноктите, които споменах по-горе ще получите това. Ако сте фен на квадратните форми на ноктите бих ви препоръчала тази – тя е модерна и същевременно ноктите ви няма да се чупят толкова много по връхчетата. Сигурната съм, че знаете как да си направите тази форма, но за всеки случай ще ви обясня с няколко думи. Вие трябва да изпилите двете страни на ноктите си и върха им в права линия, все едно си правите стандартна квадратна форма. След което трябва внимателно да изгладите ръбчетата с пилата, до получаване на желания резултат. Това означава, че вие винаги можете да промените квадратната форма на ноктите си в кръгла.

   – Маникюр с остри нокти – супер дългите остри нокти са голям хит в днешно време. Никога не съм правила ноктите си по този начин и вероятно никога няма да ги направя, защото не мода да си представя как ще водя нормален начин на живот с такива нокти. Особено трудно ми е да си представя как ще поставям контактните си лещи. Във всеки случай, тази форма на ноктите не можете да си направите у дома, освен ако нямате комплект за правене на маникюр с акрил. Така че ако имате смелостта и сте сигурни, че няма да нараните нито себе си, нито някой друг, можете да си запазите час в любимия си салон за красота и да си направите такъв маникюр.

    – Маникюр с бадемови нокти – за да получите бадемова форма на ноктите си, трябва да ги изпилите съвсем леко отстрани. Това е най-естествената форма на ноктите. Това е любимата ми форма, след квадратния тип. Тя е женствена, прави ръцете ви да изглеждат по-деликатни, а пръстите ви малко по-пълнички, но за съжаление тази форма не позволява на ноктите ви да пораснат много. Въпреки това, вие винаги можете да си сложите акрилен гел и да направите ноктите си по-силни и блестящи. Можете да се възползвате и от  варианта за перманентен маникюр.

– Маникюр с овални нокти – защо не опитате да направите овални ноктите си? Овалната форма на ноктите съчетава в себе си всички положителни характеристики на квадратните, кръглите и бадемовите нокти – те са здрави и същевремено красиви. Те са дълготрайни, като кръглите нокти, стоят добре на различна дължина, като квадратните нокти и придават женственост на притежателката им, както бадемовите нокти. Освен това, те имат и още едно предимство. С тази форма на ноктите си, можете да предадете допълнителна дължина на нокътната си плочка. Така че, ако имате малка нокътна плочка, можете да изпилите ноктите си овално и да им предадете допълнителна големина. Лесно и много ефективно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *