Проблем – целулит

Целулитът е проблем на почти всички жени.

Появата му е следствие на нездравословни условия на живот, стрес, небалансирано хранене, прекомерната употреба на алкохол, пушене, липса на физическа активност, бременността , хормонални проблеми.

Каквато и да е причината, целулитът не е желан от никой.Коя от нас не мечтае за дълги и изваяни крака, стегнато дупе и плосък корем – едни от основните символи на женската хубост, въплътени в идеала за красота на мъжете?

Е, едно е сигурно – целулитът не се вписва в тях, но как да спечелим битката с него и невъзможна ли е тя или е просто въпрос на добро желание…

Една от главните причини за появата на портокаловата кожа е
– лошата микроциркулация на кръвта, която възниква при воденето на слабо активен начин на живот и отсъствие на физически тренировки.
– Трябва да приемате и храни, богати на лецитин, мастни киселини и аминокиселини. Те намаляват течността между мастните клетки и повишават кръвообращението на тези на кожата. Богати на лецитин са яйцата и соята. Правилното съотношение на мастни киселини се съдържат в зехтина, олиото от ленено семе, рапицата и суровите ядки, а полифеноли има в изобилие в ягодите, нара, шипките, гроздето и цитрусовите плодове.

Процедури: Антицелулитните процедури стават все по-масова и по-достъпна услуга на родния пазар на услуги в сферата на здравето и красотата. За едни от най-ефективните антицелулитни процедури се смятат специалните масажи: РЪЧЕН, апаратен и вакуумен.

Полезни в борбата с портокаловата кожа са и детокс процедурите, в програмата на които влизат обвивания, маски, масажи и хидротерапия.

Дерматологични процедури срещу целулит се провеждат с успех в рамките на курсове с по 5-6 процедури на месец. Ползата само от една едва ли ще бъде голяма, препоръчително е колкото се може по-често в домашни условия да се масажирате .

Можете да си приготвите гореща вана, в която сте добавили една шепа едра морска сол. След изплакване намажете тялото си със чисти масла, а за да има осезаем ефект – трябва да отделите поне осем дни в месеца за изпълнението на тази процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *