Здравословен живот през лятото

В началото на лятото се забелязва сериозно покачване на спазващите диети, както и на препълването на фитнес залите.
Сякаш всички са се сетили в последния момент, че трябва да влязат във форма за отпуската на морето и полагат отчаяни усилия.Често обаче ентусиазмът бързо стихва, след една-две изтощителни тренировки във фитнеса, последвала мускулна треска и три дена на гладуване.
Големите постижения обаче започват с малки промени.

Ето няколко идеи как да измените леко ежедневието и менюто си, за да се почувствате моментално по-добре и да засилите метаболизма си.
-за начало намалете консумацията на сол. Солта допринася за задържането на вода в организма, което много често води до подпухналост.
Освен това е по-здравословно да хапвате храни бедни на сол.
– постигнете това е като приготвяте храната си у дома.Така вие най-добре знаете какви точно продукти, подправки и мазнини използвате.
Ненапразно е казано, че домашното готвено е по-добро от това по ресторантите и най-вече от заведенията за бързо хранене.
– Пийте много вода. Изтъркан, но много добър съвет.Можете да усещате, че ви се пие само по една чаша на ден, но всъщност организмът ви има нужда от осем.Особено в летните жеги е много важно да не се дехидратирате, затова винаги носете в себе си шишенце с вода.
– Топлият чай или вода преди хранене помага за намаляването на апетита и достигането по-лесно на чувство на пълнота в стомаха.
Това е важно за отслабващите.
– Яжте ежедневно пресни сезонни зеленчуци и плодове и избягвайте шоколадови купешки десерти.В тях има високо съдържание както на захар, така и на сол, както и на куп други подобрители, стабилизатори, ароматизатори и оцветители, които не са нужни на тялото ви.
– Старайте се да получавате достатъчно качествен нощен сън.Има редица проучвания и доказателства за това колко е важен той за организма. Освен това недоспиването води да изостряне на апетита, особено към сладко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *