Деликатен,ревитализиращ масаж на лицето

Масажите на лицето трябва да се извършват с леки потупващи движения или с нежно притискане без разтягане не кожата.

Ще ви представим лесна техника, която да овладеете сами и да ползвате в къщи.

Добре е лицевият масаж да се извършва с някакво базово масло или комбинация от масла, които ще улеснят движенията и в същото време ще подхранят кожата. Предлагаме ви да смесите 1 с.л. мед с 1 ч.л. масло от пшеничени зародиши, няколко капки розово масло и 2-3 капки витамин Е. С така получената смес масажирайте лицето, шията и деколтето.Ако решите да си купите масло ,то трябва да е чисто задължително без мирис ,цвят и добавки.

Движенията ви трябва да бъдат отвътре навън и нагоре. Правете деликатен точков масаж – с възглавничките на средните пръсти – натискайте линиите на мимическите бръчки, като докосвайки точката леко разтривайте в дълбочина.

Започнете от пространството между веждите си, масажирайте след това челото по дължина, преминете съм слепоочието и под веждите. Слезте по външната страна на носа и назалните бръчки до края на устните, а после и до върха на брадата. Движете ръцете си, така сякаш леко вибрират. Завършете масажа, като от брадичката направите леки издърпващи движения по външния овал на лицето до ушите. Повтаряйте движенията 5 мин.

Сложете върху лицето си влажна леко затоплена кърпа и останете в покой за 4-5 минути.И не забравяйте веднъж месечно си почиствайте лицето при козметик.Той ще се погрижи за кожата ви най-добре и ще ви консултира за правилна грижа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *