Ако всяка сутрин хвърляме снопче коса

Когато забележим,че всяка сутрин хвърляме снопче коса явно е, че става въпрос за оредяване на косата, или косопад.
Косопадът може да се дължи на различни причини. С тях трябва да се съобрази и подходът за преодоляването му.

Представяме Ви няколко полезни съвети за по-успешното справяне с проблема:
   -Липса на витамини и минерали.Косата се нуждае от голям набор от хранителни вещества, които да подсигурят нейното здраве и блясък. Изключително полезни са витамин А, витамин D3, селен и др.
ПРЕПОРЪКА: Дневното меню трябва да е разнообразно и да включва храни от всички хранителни групи. Особено важно е да се вземат хранителни добавки за подхранване на косъма и кожата. Те съдържат важни витамини и подхранващи вещества, които осигуряват нужния на косата хранителен баланс.
Честото третиране на косата с обезцветяващи или оцветяващи препарати плюс горещият въздух от сешоара изсушават кожата на главата. Така се нарушава връзката между кожата и корена на косъма и той пада по-лесно. Употребата на агресивни шампоани също уврежда косата и нарушава растежа й.
ПРЕПОРЪКА: След химически обработки на косата си,винаги използвайте подходяща козметика за коса.
Естествено след боядисване на косата винаги използвайте кисел  шампоан,балсам или маска за боядисана коса.Така ще получите двоен резултат-ще получите здравина ,еластичност и блясък за косата си, а също така и ще запазите за по-дълго получения цвят .
Използвайте също и специално разработените шампоан,маска,пяна и др. продукти за запазване на цвета.Ако имате възможност винаги си купувайте професионални продукти каквито ще Ви предложи Вашия фризьор или наш консултант .
– Преса,маша ,сешоар – Много важно е да притежавате термозащитни продукти които да използвате по време на изправяне или навиване на косата с преса или маша,сушене със сешоар.Тези продукти ще запазят косата Ви от разрушителната сила на топлината от уредите.

По-рядко срещани са пониженият имунитет, приемът на лекарствени медикаменти, увреждащи косъма и неговия корен, генетичната предразположеност и хормоналните отклонения. В тези случаи се налага консултация със специалист дерматолог. Той по свое усмотрение предписва лечение или насочва към консултация с друг специалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *