Масло за коса

Кои масла за подходящи за коса и кои не?

Натуралните масла от различни растения са от изключителна полза за кожата на тялото, лицето, както и за косата.Когато решите да си вземете подобно масло е добре първо да се уверите, че купувате нещо достатъчно добро. Най-добре е то да е базисно и да няма излишни примеси като ароматизатори и синтетични подобрители.Хубаво е да се използва поне веднъж-два пъти месечно, за да постигнете желания ефект.

Има обаче някои натурални масла, които са подходящи за кожата на лицето, но не се отразяват особено добре на косата.
– Маслиново – то трудно се абсорбира от косата и може да съсипе цвета й, ако я боядисвате. Маслините се отразяват чудесно на кожата на цялото тяло, като подхранват и овлажняват, но за косата си може да изберете нещо друго.
– Арганово – аргановото олио е превъзходен антиоксидант и в последно време се предлага в различни терапии за коса. Трябва да знаете обаче, че в чистия си вид е много вероятно да омазни сериозно косите ви.
– Минерално масло –  то има редица полезни свойства, но нанесено върху косъма може да образува прекалено плътен защитен слой и така да попречи на косата да поеме полезните хранителни вещества, от които се нуждае
– базисните масла от палма и кайсиеви ядки се отразяват по чудесен начин на косата и й придават здравина и блясък, без да я омазняват излишно.

Те се нанасят след като косата е измита с шампоан, като по този начин заместват балсама. Нужно е да ги прилагате веднъж в седмицата за постигане на максимален ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *