Неприятния пърхот – премахнете го веднъж за винаги

Има ли начин да премахнем пърхота завинаги? 

Нужно е само малко познание и съвсем мъничко упоритост.Невероятно голяма част от хората по света страдат от този неприятен проблем , пърхота . С пърхот по главата  и снежинки по дрехите колко много хора се срамуват от това.А това не е само срам, а си е сериозен проблем, който трябва да се решим колкото се може по бързо и завинаги. Много казват всичко опитах – няма резултат.Ние shik.bg  казваме не е вярно.Ще помогнем:
Причини за пърхот :
–   понижен имунитет,
–   хормонални смущения,
–   заболявания на стомашно-чревния тракт или нервната система
–   хранителен режим
–   начин на живот,
–  работа,
–  стрес
–  др.

За да преборите пърхота,  първо помислете и намерете причината защо се е появил. Помощ потърсете от квалифицирани специалисти -консултация първо при фризьора си – това е специалиста, който работи най-много с най-различни коси ,проблемни или красиви,той ще види това което не успявате да видите вие,той-ще зададе въпроса който не успявате да си зададете сами,той ще препоръча точния продукт –шампоан,лосион,пилинг,маска или др.
Ако няма успех до един месец потърсете лекар трихолог.
Кожата на главата също се обновява , така че мъртви клетки на главата има , наричат пърхот, са съвсем нормално явление, Отмиват се с къпането и миенето на косата и скалпа и няма следи. Ако обаче пърхотът е твърде много,вижда се в косата и пада по дрехите – се касае  за проблем,  за болест, която се нарича себорея и налага лечение.

Лечението на себореята е по указанията на специалист, можете да използвате и специални шампоани  . Избирайте утвърдени марки и професионални продукти!
Имайте предвид, че ако истинската причина за пърхота не е в неправилната грижа за косата, то само шампоан,  няма да помогне.Нужно е да се работи върху причинителя.

Шампоаните против пърхот включват в състава си различни комплекси – противосърбежни, противогъбични, противовъзпалителни лекарствени добавки и витамини, които подхранват кожата на главата (скалпа).

Как да изберем  нашия продукт ?
Купувайте специални шампоани,  утвърдени и доказани,препоръчани от фризьора ви, тъй като в тях не се съдържат компоненти и вредни оцветители, които могат да предизвикат алергична реакция или кожно дразнене.

Обикновено такъв вид шампоан се използва за около 3 седмици.Ако не се наблюдава подобрение,  потърсете друг шампоан или терапия пилинг,шампоан ,лосион ,маска.

След отстраняването на проблема се запасете с подходящи шампоан,балсам,маска и стилизанти които да са подходящи за вас.
Изхвърлете тези които ползвахте до сега и не си купувайте повече от тях.

И сега няколко съвета :

  • мийте редовно косата си .През ден или най-рядко през два.
  • ако миете често косата си – купувате шампоани ,балсами за честа употреба.
  • опитайте редовно, правилно и балансирано  хранене ;
  • не подценявайте  вътрешните си проблеми – здравословни и психологически ,те винаги се отразяват на външния вид.
  •  масаж на скалпа ще ви помогне комплексно да подходите към въпроса за борба с пърхота и косопада – достатъчно е да правите масаж веднъж седмично.
  • не се отказвайте има решение за вашия проблем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *