Лосион за тяло за нежна кадифена и мека кожа

Лосиона за тяло представлява овлажняващ или подхранващ продукт с лека текстура.Той бързо и напълно се усвоява от кожата. След употребата на лосиони състоянието на кожата на тялото се подобрява – изчезват  възпаленията, почистват се порите, кожата става гладка и равна.

Производителите на козметика предлагат огромен асортимент от лосиони с различни предназначения. Не е лесно  да изберете точния продукт подходящ за вашата кожа.Целта на тази статия е да помогне в избора и резултата да е блестящ и здрав вид на кожата ви.

Ето някои съвети:
– преди да използвате лосиона за тяло, уверете се, че нямате алергия към това средство. Първо пробвайте продукта,ако има тестер, върху малък участък от кожата.
– Изберете лосион според типа на кожата ви;
– избирайте различни лосиони за зимните месеци и през лятото. В жегата кожата се нуждае от  влага, но пък в студеното време е по-полезни  са по-плътни и подхранващи текстури
– лосиона за тяло трябва за се ползва след душ или вана, разпределяйки го върху леко влажната кожа.
– нанесете лосион,внимателно го втрийте с леки масажни движения за да осигурите  проникване на продукта в по-дълбоките слоеве на кожата.Това  ще засили хидратиращия или подхранващ ефект.Внимавайте какво количество лосион ще нанесете.Не бива да е твърде голямо ,защото  няма да попие напълно и ще остане върху кожата, ще пречи на  кожата да диша,ще лепне и ще остави следи по дрехите.
–  веднъж на десет дена ползвайте скраб за тяло, така подхранващите и овлажняващи вещества безпрепятствено ще навлязат в дълбоките слоеве на кожата.

Най-често срещани са  хидратиращи и подхранващи лосиони:
       – хидратиращият лосион за тяло е подходящ за всеки тип кожа. В този лосион обикновено има глицерин, витамини А, В, Е, полезни  растителни екстракти . Хиалуроновата киселина в състава му гарантира  надеждна защита на кожата , тъй като тя е призната  за най-добрият овлажняващ елемент.
Начин на употреба – нанесете върху тялото и масажирайте до пълното му попиване. Препоръчва за ползване през лятото.
      – подхранващия лосион за тяло –подкрепа , защита  и грижа за сухата кожа . Тези лосиони съдържат ценни масла: от шеа, жожоба, бадемово и  други гарантиращи добрия вид на кожата . Зимно време тя има нужда от помощ.
      – специални лосиони за тяло със ефекти с ефект за слънчев загар, с отразяващи частици, блясък,със стягащ ефект…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *