Кожата след епилация

Нежна кожа след епилация.

Епилацията не е от най-приятните козметични процедури, но търсеният ефект оправдава отделеното време за нея – нежната и гладка кожа е винаги желана.Няма как  примиряваме се с леко болезнените усещания по време на епилация.

Понятието „епилация“ обобщава различни методи за отстраняване на нежеланите косми. Методи за отстраняване на нежеланите косми:
– бръснене с еднократни или дамски електрически самобръсначки – космите израстват по-груби на допир, но не стават по-дебели, въпреки че така ни се струва.
– Депилиращите продукти (депилатоари) се нанасят лесно и имат малко по-дълготраен ефект от бръсненето, но могат да предизвикат възпаление на кожата.
– Кола маската е дълготрайна процедура, която осигурява гладка кожа за около 4 седмици.
– Епилаторът също изскубва космите с корените и има ефект до месец.
– Електроепилацията, лазерната и фотоепилацията са постоянни методи за обезкосмяване.

Какви грижи за кожата да прилагаме след епилация.
Козметичните фирми от доста време насам предлагат специални продукти за след епилация. Горещо ви препоръчвам да ги използвате, защото освен че правят кожата нежна и гладка, забавят растежа на космите, успокояват и защитават от възпаления.

Важно е непосредствено след епилация да избягвате излагане на слънце и да не плувате, за да предпазите кожата от бактериална инфекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *