Внимавай с грижата за косата

И сега  няколко от заблудите в които вярват повечето дами.

Зехтинът подобрява вида на косата – екстра върджин зехтинът наистина може да се отрази добре на сухата и изтощена коса. Но това е строго индивидуално. Много рядко маските с домашни продукти ще ви осигурят коса като коприна. Всичко е относително и ако на вашата приятелка зехтинът или друг по-мазен продукт се е отразил чудесно на косата й, няма гаранция че това ще се случи и на вас.

Посъветвайте се с фризьора се кои са подходящите маска и балсам за вашия тип коса.

Честото подстригване на косата й помага да расте по-бързо – редовното подстригване подобрява здравината и външния вид на косасата и тя не е изтощена и накъсана. Но растежът не се влияе от това. Косъмът расте приблизително по сантиметър на месец, но има жени, чиито коси растат по-бързо и обратното. Отново всичко е индивидуално. Като цяло косата има нужда да се подстригва най-рядко на два месецаОсновно  се премахнат цъфтежите и изтощените краища.Ако просрочите двата месеца косата ще се надърпа ,ще нацъфти,ще се сплита и се накъса.И тогава ще се наложи да се отреже повече от нея.А точно това и прече да порасте дълга.Редовното подстригваната коса успява да порастне по бързо по дълга от неподстригваната.А и видът и е страхотен в сравнение с одърпаната заплетена неподстигвана.

Ако като деца сте имали права и гъста коса, няма гаранция, че тя ще изглежда така и след десет години. Начинът на живот, спазването на диети, здравословното състояние на организма са само част от нещата, които влияят върху косата. Най-честата промяна е с годините косъмът да стане по-тъмен, докато постепенно не започне да побелява.

При жените след бременност косата може да се измени изцяло, поради промяната в нивата на хормоните.

Косата се разресва задължително от корените към краищата.Често не спазването на този съвет може да доведе до излишно накъсване на косата ви. Много по-добре е да разрешите първо краищата, които се заплитат лесно, като придържате косата в средата, за да не скъсате косъма.Ако косата е по-дълга задължително ползвайте продукти улесняващи разресването и.

Задържането по-дълго време на боята върху косата, преди да се измие ще направи цвета по-плътен и хубав.След като минат указаните в упътването минути за задържане на боята върху косата ви, трябва да я отмиете веднага. Иначе рискувате да изтощите косата си и да я съсипете напълно. Изкуственият цвят няма да стане по-наситен или хубав, ако го държите по-дълго, но химикалите в боята ще разрушат структурата на косъма ви.Никога не забравяйте това правило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *