Как да правим масаж на лицето

Ежедневна грижа за кожата е задължение на всяка Дама която желае винаги да изглежда ШИК. Масажът на лицето е част от тази ежедневна грижа за кожата ни. Масажа на кожата на лицето  стимулира кръвообращението ,тонизира,  подмладява,подобрява  здравето  и самочуствието.
Масажът облекчава  стреса и напрежението и ни зарежда в добро настроение за по-дълго време.

Все ще се намерят 10 – 15 минути за тази приятна и полезна процедура

Правилно изпълнения масаж е  приятна  и изключително полезна процедура.

Подготовката:
– приберете косата си и бретона за да не пречат на масажа
– почиатете лицето си с тоалетно мляко или почистващ лосион-така порите на лицето си чисти и отворени готови да поемат подхранващите вещества  за да проникват по-дълбоко в кожата.
– измийте добре ръцете си с антибактериален сапун
– по възможност направете парна баня на лицето със специализиран уред или надвесен  над купа с вряла вода.Така порите ще се творят максимално.

Масаж:
–  няколко капки от масажното олио нанасяме по кожата с потупващи движения и с помощта на пръстите се опитваме да разнесем маслото по цялото лице и врата с кръгови движения.
– имайте в  предвид възрастта на своята кожа. Ако тя е  свежа и млада е способна да понесе по-енергичен масаж, то след 30-годишна възраст е необходимо  по-бавното темпо.Масажът е и релаксираща процедура и не трябва да причинява болка, а единствено приятни усещания. Затова  е важно да умеете да използвате умерен натиск и никога да не започвате или завършвате с динамични методи като размачкване, потупване и пощипване, а  с леки приятни поглаждания.
–  важно е масажните движения да се извършват в посока отдолу нагоре и от центъра към периферията по условни  масажни линии  за минимално разтягане на прилежащите мускули.

  •  масажна линия от върха на брадичката, минава по ръба на долната челюст и завършва при меката част на ухото. 
  • масажна линия  от крайчетата на устните и завършва отново при меката част на ухото, непосредствено над първата линия.
  •  масажна линия тръгва от основата на носа,  под яблъчната кост  до слепоочието. 
  • масажна линия от средата на челото към слепоочията.
  •  масаж на зоната около очите се извършва в посока от носа към края на веждата ,като  минава над горния клепач и от края на веждата към носа по долния клепач.

специално внимание на:
– зоната под очите, защото бръчките и другите знаци на стареенето се появяват първо там. Малко от масажното масло  втриваме в кожата около очите по посока обратниа на часовниковата стрелка. Масажирайте 3-4 минути, за да увеличим гъвкавостта на кожата в тази зона;
– важно място за масажиране е челото заедно с участъците над двете вежди- малко масажно масло втриваме с движения нагоре;
– зоната между двете вежди, тук честосе появяват дълбоки бръчки и линии . Веждите  се масажират с два пръста с движения навън по пет-шест пъти всеки ден.
– С  показалеца повдигнете носа нагоре и го задържте така за минута.Със средните пръсти на двете ръце правим малки кръгови движения по горната костна част на носа.
–  малко масажно масло  разпределяме в двете си длани и с масажни движения го втриваме от брадичката към врата, за да завършим процедурата по масажиране на лицето.

Хаотичните движения могат да доведат до нежелано увисване на кожата, да задълбочат съществуващите бръчки и дори да формират нови.

И ето  сега е момента, нучихте тънкостите на масажа, време е да дарите  кожата си с няколко минути нежна грижа и релакс!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *